Tapial, Manuel Espinar
Crusellas, Laura Arau
Kor, Zahide Tuba
http://hdl.handle.net/20.500.11834/629
Bu görüşme, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Özgürlük Filosu başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Toplamda 39 kişi ile görüşülmüştür.tr_TR
1974 yılında doğan Manuel Espinar Tapial, aktivist ve Filistinli mültecilerin hakları üzerine çalışan bir araştırmacıdır. Serbest gazeteciler olarak Mavi Marmara’ya katıldığı 1980 doğumlu arkadaşı Laura Arau Crusellas da belgesel yapımcısı ve kameramandır. Farklı sivil toplum kuruluşlarında çalışan Tapial ve Crusellas, Özgürlük Filosu’na belgesel film çekmek üzere katılırlar. Saldırıdan önce ve sora gemide yaşananlardan bahseden gazeteciler, İsrail askerlerinin ellerindeki bütün belgelere el koyduğunu ve sadece öncesinde internete yükledikleri materyallerin kurtarılabildiğini anlatırlar. Kendilerine müslümanlardan daha farklı bir muamele ile yaklaşıldığını söyleyen Tapial ve Crusellas, İspanya’ya döndüklerinde aldıkları tepkilerden de bahsederler.tr_TR
İHH İnsani Yardım Vakfıtr_TR
Gazze (Filistin)tr_TR
İsrailtr_TR
Mavi Marmara Gemisitr_TR
Filistintr_TR
Özgürlük Filosutr_TR
Saldırılartr_TR
Esarettr_TR
Manuel Espinar Tapial ve Laura Arau Crusellas ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1974, İspanya; Erkek; Belgesel Film Yapımcısıtr_TR
1980, İspanya; Kadın; Belgesel Film Yapımcısıtr_TR
Türkiye, İstanbultr_TR
Kor, Zahide Tuba. Küresel vicdanın dilinden: özgürlük filosu: yolcularla söyleşiler. İstanbul: İHH Kitap, 2011.tr_TR