YazarÇoban, Cezmi
Künye BilgisiÇoban, Cezmi. Belleklerde yaşayan Bodrum. İstanbul: P-Kitap, 2012.tr_TR
ÖzetBir yazar ve belgeci için eskiyi öğrenmek ve anlamak, onu geleceğe aktarma sorumluluğudur. "Belleklerde Yaşayan Bodrum" adlı eser, şehrimiz Bodrum'un yaşayan belleklerini, okuyucunun karşısına oturtuyor ve başlıyor anlattırmaya. Kaybolmaya yüz tutmuş, bugüne kadar dinlenmemiş birçok dogma niteliğinde ya da karşılaştırmalı tarih tarafından da desteklenen hikaye, 10 anlatıcı tarafından tüm doğallığıyla, yerel şivesiyle ve taşıdığı onca yükle okuyucunun karşısına geliyor. "Belleklerde Yaşayan Bodrum" da şehrin çok az bilinen II. Dünya Savaşı yılları; bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına yön vermiş köklü aileler; yine az bilinen Yahudi cemaati; Türk siyaset tarihindeki Bodrumlu isimler, gelenek, görenek, aşık, abdal, deli hepsi; Bodrum'a ait ne varsa sade bir üslupla karşımıza geliyor. Bodrum; şehirler şehri Bodrum… Her neyse bu şehrin büyüsü, onu var eden geçmişinde saklı. Halikarnas Balıkçısının anlata anlata bitiremediği her ne varsa, onu Bodrum'un insanı yarattı, coğrafyası yarattı. "Belleklerde Yaşayan Bodrum" da, Bodrumlunun ağzından dinliyoruz bu defa Bodrum'u…tr_TR
YayınlayanP-Kitaptr_TR
Anahtar KelimelerAile Tarihitr_TR