Sarıoğlu, Ayşe
http://hdl.handle.net/20.500.11834/612
Bu görüşme, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından, Özgürlük Filosu başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Toplamda 39 kişi ile görüşülmüştür.tr_TR
1982 yılında Ankara’da doğan Ayşe Sarıoğlu, Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi mezunudur. Farklı basın-yayın kuruluşlarında gazeteci ve muhabir olarak çalışır. 2010 yılında Gazze’ye insani yardım taşıyan Özgürlük Filosu'na katılan Sarıoğlu, İsrail’in Filistin’e uyguladığı ambargoyu dünya basınına duyurmak için Mavi Marmara Gemisi'nde yer aldığını söyler. Saldırı anını ve sonrasında gemide yaşananları detaylarıyla aktaran Sarıoğlu, Aşdod Limanı’na vardıktan sonra her aşamada ve birçok açıdan fotoğraflarının çekildiğinden bahseder. İfadesi olduğu söylenen İbranice bir metnin altına imza atması istenir ancak reddeder. Daha sonra sınır dışı edilmek üzere Ben Gurion Havalimanı’na götürülen Sarıoğlu, Mavi Marmara’dan sonra göstermelik de olsa bazı şeylerin değiştiğini düşünmektedir.tr_TR
İHH İnsani Yardım Vakfıtr_TR
Gazze (Filistin)tr_TR
İsrailtr_TR
Mavi Marmara Gemisitr_TR
Özgürlük Filosutr_TR
Filistintr_TR
Saldırılartr_TR
Esarettr_TR
Ayşe Sarıoğlu ile sözlü tarih görüşmesitr_TR
1982, Ankara; T.C.; Kadın; Muhabirtr_TR
Türkiye, İstanbultr_TR
Kor, Zahide Tuba. Küresel vicdanın dilinden: özgürlük filosu: yolcularla söyleşiler. İstanbul: İHH Kitap, 2011.tr_TR