Uzun, Mustafa
Özcan, Serpil
http://hdl.handle.net/20.500.11834/592
Bu görüşme, bir öğretmen tarafından Bilim ve Sanat Vakfı’na (BİSAV) bağışlanmıştır. Bir ders kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmelerin toplam sayısı 41'dir.tr_TR
1930 yılında Rize’de doğan Mustafa Uzun, ilkokulu doğduğu şehirde tamamlar ancak eğitimine devam edemez. Çocukluğunun köyde geçtiğini ve zor şartlar altında yaşadıklarını anlatır. Kasabada camcılık yapan babasından destek alarak köylerde gaz lambası satar. Elektrikçi olma hayalini gerçekleştirerek 19 yaşında Zonguldak'taki bir elektrik kuruluşunda işe başlar ve zamanla ustabaşı olur. Geçim sıkıntısı nedeniyle işçi olarak Fransa’ya gider. Siyasi süreçlerden ve süreçlerin toplum üzerindeki etkilerinden bahsederken ezanların Türkçe okutulduğunu, Kuran-ı Kerim öğrenmek isteyenlerin camiye gizlice gittiklerini anlatır. Fransa’dan döndüğünde emekli olur ve hayatına İzmit'te devam eder.tr_TR
Öğretmen Bağışı
Türkçe Ezantr_TR