Emeği GeçenlerBali, Rıfat, N. (derleyen)
Yayın Tarihi2012-11
Künye BilgisiVarlık vergisi: hatıralar-tanıklıklar. derleyen RIfat N. Bali, İstanbul: Libra, 2012.tr_TR
Özet1942 yılının Kasım ayında yürürlüğe giren Varlık Vergisi Kanunu’yla ilgili son yıllarda kayda değer sayıda makale ve kitap yayınlanmıştır. Elinizdeki çalışmayı farklı kılan özellik ise bu uygulamanın günlük hayata yansımalarının, kanunun mağduru olan vergi mükelleflerinin veya yakınlarının tanıklıklarıyla sunulmasıdır. Bu kitapta Rum, Ermeni, Yahudi, Müslüman ve Bulgar olmak üzere toplam 158 kişinin tanıklıkları ve hatıraları yer almakta. Bu hatıralar ve tanıklıklar derlemesi ile Hüradam gazetesinde yayınlanan ve bu kitapta yer alan yazı dizisiyle, Varlık Vergisi’nin gayrimüslim mükelleflere olan etkisi çok daha çarpıcı bir şekilde anlaşılmaktadır.tr_TR
YayınlayanLibra Yayıncılıktr_TR
Anahtar KelimelerVarlık Vergisitr_TR