Sağlam, Nurhayat
Kaplan, Ahmet
http://hdl.handle.net/20.500.11834/559
Bu görüşme, bir öğretmen tarafından Bilim ve Sanat Vakfı’na (BİSAV) bağışlanmıştır. Bir ders kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmelerin toplam sayısı 41'dir.tr_TR
1960 yılında Erzincan’da doğan Nurhayat Sağlam’ın çocukluğu köyde geçer. Sabah 05:00’te kalkıp ahıra gittiklerini, hayvanlara yem verip sütlerini sağdıktan sonra ev ağılı ismini verdikleri yerde yoğurt, peynir, tereyağı yaptıklarını anlatır. Geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan halkın zor şartlarda yaşadığından ve özellikle kış aylarında büyük sıkıntılar çektiğinden bahseder. Çocukluk anılarını aktarırken odundan yaptıkları bebeklere kıyafet diktiklerini ve topraktan güveç yaptıklarını söyler. Köylerdeki imkan ve olanakları şehirle kıyaslayan Sağlam, şartların eskisinden daha iyi olduğunu belirtir.tr_TR
Öğretmen Bağışı
Tarımtr_TR