YazarÖzsoy, İskender
Künye BilgisiÖzsoy, İskender. Mübadelenin öksüz çocukları. İstanbul: Bağlam, 2014tr_TR
ÖzetMübadelenin Öksüz Çocukları'nda, 30 Ocak 1923 tarihinde Lozan'da Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan mübadele anlaşmasının son tanıklarıyla yapılmış röportajlar yer alıyor. Bu kitapta iki ülkeden 61'i birinci kuşak 72 mübadilin anlatımlarına yer veriliyor. Mübadelenin Öksüz Çocukları'nda birinci kuşak mübadillerden Ord. Prof. Dr. Sedat Alp ve Prof. Dr. Şükrü Elçin'le bir döneme damgasını vurmuş İçişleri Bakanlarından Dr. Ali Tanrıyar'la yapılmış röportajlar da var. Mübadelenin Öksüz Çocukları, yıllardır yüreklerinde "memleket" özlemi biriktirenlerin, gurbet kuşlarına "Benden selam götürün doğduğum topraklara; Selanik'e, İzmir'e, Kavala'ya Samsun'a, Kılkış'a, Bursa'ya, Drama'ya, Aydın'a,Girit'e, Ayvalık'a, Midilli'ye, Foça'ya. " diye seslenenleri çığlıklarını yansıtıyor.tr_TR
YayınlayanBağlam Yayıncılıktr_TR
Dizi KaydıMübadele Kitapları;2