http://hdl.handle.net/20.500.11834/550
Bu görüşme, bir öğretmen tarafından Bilim ve Sanat Vakfı’na (BİSAV) bağışlanmıştır. Bir ders kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmelerin toplam sayısı 41'dir.tr_TR
1943 yılında Malatya'ya bağlı Yeşilyurt ilçesinde doğan görüşmeci, 9 yaşında ailesiyle İstanbul’a göç eder. Görüşmede İstanbul’a trenle geldiğini ve Haydarpaşa Garı’na indiğinde ilk defa vapur gördüğünü anlatır. Çocukluğunda Kuran’ı Kerim öğrenmek üzere annesiyle gizlice Şişli Cami’ine giden görüşmeci, ortaokulu Kasımpaşa’da okur ancak devam etmez. İstanbul’un bugününü1950’li yıllardaki haliyle kıyaslarken toplumun değişimine de değinir. Malatya’da fırıncı olarak çalışan babasına, İstanbul’da yaşlı olması bahane edilerek iş verilmediğinden bahseder. Köprünün olmadığı ve insanların karşıya geçmek için uzun kuyruklarda vapur beklediği dönemleri, Beyoğlu Hadisesi’ni ve Menderes’in başbakanlık yaptığı yılları anlatır. Ramazan geleneklerini aktaran görüşmeci, Yahudi komşularının kendilerine saygı gösterdiğini ve İstanbul’un çok kültürlü yapısı içinde herkesin bir yer bulabildiğini söyler. 1972 yılında Galata Köprüsü’nde başladığı işinden 1997’de emekli olur.tr_TR
Öğretmen Bağışı
Toplumsal Değişimtr_TR