Saraçoğlu, Muhammet Cavit
Şahin, Bayram
http://hdl.handle.net/20.500.11834/54
Bu görüşme Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM) tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 20’dir.
Cavit Saraçoğlu ve Bayram Şahin Üsküp’te doğup büyür, 1944-1964 yılları arasındaki komünist rejim döneminde yaşananlara tanıklık ederler. Saraçoğlu, bu dönemde ağır cezaya çarptırılan ve ikinci Mehmet Akif diye bilinen Abdülfettah Efendi’nin himayesine girerek ondan ders alır. Geceleri hocalık yaparak öğrenci yetiştiren Saraçoğlu, gündüzleri de vaktini babasının, bir sohbet ve haberleşme mekanı olan saraç dükkanında geçirir. Üsküp’teki faaliyetleri nedeniyle komünist rejim tarafından fişlenen Saraçoğlu, askerliğini cezalıların gönderildiği bölge olan Karadağ’da 2 ay yaptıktan sonra evlenir.tr_TR
Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM)tr_TR
Aruçi, Muhammed