Emeği GeçenlerBalancar, Ferda (derleyen)
Yayın Tarihi2011-12
Künye BilgisiSessizliğin sesi: Türkiyeli Ermeniler konuşuyor. derleyen Ferda Balancar. İstanbul: Hrant Dink Vakfı, 2011.tr_TR
ÖzetSessizliğin Sesi-Türkiyeli Ermeniler Konuşuyor kitabı, Olof Palme Merkezi’nin desteğiyle Hrant Dink Vakfı’nın 2011 yılı içinde gerçekleştirdiği Sözlü Tarih Projesi sonunda ortaya çıktı. Ferda Balancar’ın proje kapsamında yapılan görüşmelerden derlediği kitapta, İstanbul ve Anadolu’nun değişik kentlerinde yaşayan ve yaşları 19 ile 70 arasında değişen, 15 ‘Ermeni’nin hikayesini kendi anlatımlarıyla okuyacaksınız. Doğumundan bugüne kadar Ermeni kimliğiyle yaşayanlar, kimliğini gizleyerek yaşamını sürdürenler, Müslümanlaşmış Ermeni olarak doğup sonradan Ermeni kimliğine geri dönenler ve hayatına Müslüman olarak devam edenler… Onların hikayeleri tarihle ilgili hafızayı ve Türkiyeli Ermenilerin bugün yaşadıklarını içeriyor. Bu çalışma, Türkiye’de yaşayan Ermenileri ve Ermeni toplumunun taşıdığı siyasi ve kültürel belleğin izlerini bulmak, kültürel varoluşun sürekliliğini ortaya çıkarmak, Ermeni kimliğine mensup kişilerin kendilerini ve ‘öteki’ni nasıl algıladığını bulmak ve böylelikle Türkiye’de halen yaşamakta olan Ermenilerin içinde bulundukları ‘gerçekliği’ siyasi, kültürel ve tarihsel boyutlarıyla yansıtmak amacını taşıyor.tr_TR
YayınlayanHrant Dink Vakfıtr_TR
Anahtar KelimelerErmeni Sorunutr_TR