Gün, Ömer Faruk
http://hdl.handle.net/20.500.11834/529
Bu görüşme, bir öğretmen tarafından Bilim ve Sanat Vakfı’na (BİSAV) bağışlanmıştır. Bir ders kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmelerin toplam sayısı 41'dir.tr_TR
Tokat ilinin Zile ilçesine bağlı Boztepe köyünde doğan görüşmeci, 1961 yılında İstanbul’a gelir, ortaokulu bitirdikten sonra yeniden Zile’ye döner. Zile’de sanat okuluna devam eder. 1968 yılında üniversiteye başlamak üzere yeniden İstanbul’a gelir. Görüşmede, üniversiteye devam ettiği dönemlerde baş gösteren siyasi karışıklıklara değinir. Mühendislik fakültesinden mezun olduktan sonra birçok Anadolu ilini gezer. Köy adetlerini ve düğün geleneklerini anlatan görüşmeci, çocukluk döneminden ve köy yerindeki eğitimden de bahseder. Köy hayatını şehir hayatı ile kıyaslarken İstanbul’un Mecidiyeköy, Sarıyer gibi ilçeleri hakkında da bilgiler verir.tr_TR
Öğretmen Bağışı
Mecidiyeköy (İstanbul, Türkiye)tr_TR