Osman Bey
Özkaya, Cavit
http://hdl.handle.net/20.500.11834/499
Bu görüşme, bir öğretmen tarafından Bilim ve Sanat Vakfı’na (BİSAV) bağışlanmıştır. Bir ders kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmelerin toplam sayısı 41'dir.tr_TR
30 yıldır İstanbul’da yaşayan Karabük doğumlu Osman Bey, görüşmede komşuluk ilişkilerine, telefonun yaygın olmadığı ve insanların mektup ve telgraf yoluyla iletişim kurduğu dönemlere değinir. Eğitim alanında, meslek sahibi olmayı kolaylaştıran sanat okullarının rağbet gördüğünden ve kendisinin de yine aynı sebeple terzi çıraklığı yaptığından bahsetmektedir. Düğün adetleri ve sünnet düğünleri hakkında bilgiler verirken kendi sünnetini de aktaran Osman Bey, 1973 yılında televizyonla ilk karşılaşmasına ve televizyonun gelişim sürecine dair bilgiler de verir.tr_TR
Öğretmen Bağışı
Karabük (Türkiye)tr_TR