Gündoğdu, Canan Gizem
http://hdl.handle.net/20.500.11834/489
Bu görüşme, bir öğretmen tarafından Bilim ve Sanat Vakfı’na (BİSAV) bağışlanmıştır. Bir ders kapsamında gerçekleştirilen bu görüşmelerin toplam sayısı 41'dir.tr_TR
İstanbul’da doğan görüşmeci 1935 yılında ilkokula başlar. Büyük dedelerinin, fetihten sonra İstanbul’a gelerek Fatih Sultan Mehmet’in topçubaşısı olduğunu aktaran görüşmeci, baba tarafının Aksaray’da, anne tarafının ise Laleli’de yerleştiğinden bahseder. İstanbul’un tarihi ile ilgili detaylı bilgiler vererek Bağdat Caddesi’nden geçen tramvayla okula gittiğini ve İstanbul’un herkesin birbirini tanıdığı bir şehir olduğunu aktarır. İlkokula başladığı sene Ankara’da Atatürk ile karşılaşmasını da anlatan görüşmeci, İstanbul’un işgal yıllarına da değinir.tr_TR
Öğretmen Bağışı
I. Dünya Savaşıtr_TR