Emeği GeçenlerBalancar, Ferda (derleyen)
Yayın Tarihi2015-10
Künye BilgisiSessizliğin sesi-IV: İzmitli Ermeniler konuşuyor. derleyen Ferda Balancar. İstanbul: Hrant Dink Vakfı, 2015.tr_TR
ÖzetHrant Dink Vakfı'nın 2011 yılından bu yana sürdürdüğü Anadolu Ermenileri Sözlü Tarih Projesi'nin ürünü olarak yayımlanan Sessizliğin Sesi serisinin dördüncü kitabı Sessizliğin Sesi IV İzmitli Ermeniler Konuşuyor, proje kapsamında yapılan 30 sözlü tarih mülakatının dokuzunu içeriyor. Kitap, mülakatların haricinde proje koordinatörlerinden gazeteci Ferda Balancar'ın önsözü ve Kocaeli Üniversitesi Felsefe Bölümü araştırma görevlisi E. Aras Ergüneş'in sonsözünün yanı sıra, İzmit ve çevresine ait Ermenice şarkı sözleri ve tekerlemelerden oluşan bir seçkiyi de içeriyor. Serinin diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitap da Ermeni toplumunun hafızasında bir yolculuğa çıkarırken, tehcir anılarının aile kuşakları arasında aktarım şekillerine örnekler sunuyor, Ermeni toplumunun kendini ve "öteki"ni nasıl algıladığına dair ipuçları veriyor.tr_TR
YayınlayanHrant Dink Vakfıtr_TR
Anahtar KelimelerErmeni Kimliğitr_TR