Pulcu, Ahmet
Akar, Şevket Kamil
Bu görüşme Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) tarafından yapılmıştır.
1927 yılında Bolu’nun Göynük ilçesinde doğan Ahmet Pulcu, müezzin ve tüccar bir babanın oğludur. Göynük’te ortaokula devam ederken, babası, onu rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’a gönderir. Ortaokulu Üsküdar’da bitirdikten sonra başladığı Haydarpaşa Lisesi’nden pekiyi derecesiyle mezun olduğu için İstanbul’da Eczacılık Fakültesi’ne girmeye hak kazanır. Üniversite eğitimi sırasında tatil için gittiği Göynük’te babasının da teşvikiyle evlilik kararı alır. Düğünden sonra eşiyle beraber İstanbul’a gelerek Vefa’ya yerleşen Pulcu, fakülte bittikten sonra Adapazarı’nın Akçakoca kasabasına gider. İlk eczanesini orada açar. Uzun bir süre Akçakoca’da yaşadıktan sonra ailesiyle beraber tekrar İstanbul’a gelerek Fatih’te de bir eczane açar. Dersim Olayı, Kıbrıs Barış Harekatı ve II. Dünya Savaşı gibi birçok tarihi olaya tanıklık eder.tr_TR
Menemen Olayı
Dersim Olayı