Ermeki, Mehmet
Öztürk, Mustafa
Bu görüşme Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) tarafından yapılmıştır.
26.03.1931 tarihinde Bartın’ın Aydınlar ilçesinde dünyaya gelen Mehmet Ermeki, ilkokula devam ederken başladığı Kuran-ı Kerim öğrenimine daha sonra da devam eder. 14 yaşında Zonguldak’a giderek maden ocağında çalışmaya başlar. 1948’te evlenir ve 1952’de askerlik görevini yerine getirmek üzere Ankara’ya gider. 1954’te terhis olduktan sonra iki sene daha maden ocağında çalışır. Sağlık sebeplerinden dolayı maden ocağından ayrılan Ermeki, Zonguldak’ta maliye memurluğuna başvurur. Başvurusu kabul edilince 1958 yılına kadar evrak memurluğu yapar. Daha sonra Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü’nde başladığı evrak memurluğuna 1964 yılına kadar devam eder. Aynı sene maddi sıkıntılar nedeniyle Almanya’ya gider. Almanya’nın Bielefeld şehrindeki bir boru fabrikasında 30 sene çalıştıktan sonra emekli olarak memleketi Bartın’a döner.tr_TR
Zonguldak (Türkiye)tr_TR
Kömür Madenleri ve Madenciliktr_TR