Kahya, Tayyibe
Görüşmede Tayyibe Kahya'nın kızı Hanife Akbaş da bulunmakta ve anılarını anlatmaktadır.tr_TR
Bu görüşme Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM) tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 20’dir.
1924 yılında Bulgaristan’da doğan Tayyibe Kahya, hem okula geç başlaması için hem de maddi sıkıntılar dolayısıyla nüfusa 2 yaş küçük yazdırılır. 2 aylıkken ailesiyle birlikte Bulgaristan’dan Yalova’nın Laledere köyüne göç eden Kahya, din eğitimini yatsı namazından sonra gittiği hocadan gizli gizli alır. 17-18 yaşlarına kadar Yalova’da yaşar ve daha sonra ailesiyle İstanbul’a taşınır. 19 yaşında evlenen Kahya, düğününün üç gün üç gece sürdüğünü söyler. 22 yaşında anne olur ve altı çocuk dünyaya getirir. Evlendikten sonra 2.000 koyunun olduğu büyük bir çiftlikte yaşamaya başlar. 9 defa umreye, 2 defa da hacca giden Kahya, hac ve umre anılarını da aktarır. II. Dünya Savaşı’na katılan eşi, uzun bir süre askerlik yapar. 1974 yılında kızının Almanya’dan getirdiği televizyonla ilgili ilk anılarını da anlatır.tr_TR
Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM)tr_TR
Bulgaristantr_TR