Kara, Ali
Kara, Esma
Video kaydının ilk 20 dakika eksiktir.tr_TR
Bu görüşme Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM) tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 20’dir.
Ali Kara, 1933 yılında Tokat’ın Turhal ilçesinde, Esma Kara ise 1937 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde dünyaya gelir. Esma Kara, ilk gençlik yıllarını ailesiyle Tokat’ın Turhal ilçesinde geçirir. Daha sonra Elazığ’da subay olarak görev yapan ağabeyinin yanına gider, ağabeyinin tayini üzerine İstanbul’a yerleşir. Ali Kara ile İstanbul’da iken tanışıp evlenirler. 10 yaşında babasını, 11-12 yaşlarında ise annesini kaybeden Ali Kara, geçim sıkıntısı nedeniyle 1953 yılında İstanbul’a gelir. Bir süre Gaziosmanpaşa ve daha sonra Mecidiyeköy’de yaşayan Ali Kara, nihayet Bayrampaşa’ya yerleşir. Bayrampaşa Belediyesi’nde çalışmaya başlayan Kara, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Bülent Ecevit, Süleyman Demirel, Turgut Özal gibi isimlerin yaşadığı dönemlere tanıklık eder. Şahit olduğu muhtelif olaylar hakkında bilgiler verirken çeşitli değerlendirmelerde bulunmaktadır.tr_TR
Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM)
Türkçe Ezantr_TR