Arı, Haluk Sena
Akar, Şevket Kamil
Bu görüşme Bilim ve Sanat Vakfı (BİSAV) tarafından yapılmıştır.
1932 yılında Erzincan’ın Eğin ilçesinde dünyaya gelen Haluk Sena Arı, 1.sınıfı babasının görevi nedeniyle bulundukları Ankara’da bitirir. Daha sonra ailesiyle birlikte İstanbul Kocamustafapaşa’ya taşınır. İlkokulu tamamladıktan sonra Üsküdar Amerikan Koleji’ne gider. Merkez Efendi Tekkesi’nin son şeyhi olan eniştesi Nurullah Kılıç, dini eğitiminde önemli rol oynar. Koleji bitirdikten sonra fakülteye devam etmek istese de farklı sebeplerden ötürü gidemez. Eşinin mesleği nedeniyle sürekli farklı şehirleri dolaşan Arı, çocuğu dünyaya geldikten sonra Amerika’da uzaktan eğitim veren bir lisans programına başlar. Daha sonra çalışmalarına, rölyef ağırlıklı olarak devam eder. Eski İstanbul evlerini yansıtan minyatür çalışmalarını sergilemeye başlayan Arı, Sanatçı Kadınlar Grubu’nun danışmanlığını da yapar.tr_TR
Minyatür
Amerikan Koleji