Ay, Feyzullah
http://hdl.handle.net/20.500.11834/449
Bu görüşme Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM) tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 20’dir.
1945 yılında, Balıkesir’in Susurluk ilçesine bağlı Muradiye Köyü’nde doğan Feyzullah ay, 5 çocuklu orta sınıf bir aileye mensuptur. Eğitimine doğduğu yerde başlayan Ay, din eğitimini müderris olduğunu belirttiği dedesinden ve devam ettiği Kuran-ı Kerim kursunda alır. Orta öğrenimini, ilk gençlik yıllarında (1968’de veya 1969’da) geldiği İstanbul’da sürdürür. Pastane işletmecisi olan Ay, çocukluğunda yaşadığı hadiselere ve dedesinin ibadet hususundaki teşviklerine değinerek, çocuklarını ve torunlarını da böyle yetiştirdiğinden bahseder. Yaşadığı coğrafyayı ve ailesini de anlatan Ay, özellikle dinin, yaşam içerisindeki yerinin altını çizmektedir. İstanbul’da Risale-i Nur talebesi olan Feyzullah Ay, bu çevre hakkında da bilgiler vermektedir.tr_TR
Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM)tr_TR
Türkçe Ezantr_TR