YazarBora, Aksu
YazarCan, Kemal
YazarErdoğan, Necmi
YazarLaçiner, Ömer
YazarOcak, Ersan
YazarŞen, Mustafa
Yayın Tarihi2007
Künye BilgisiYoksulluk halleri: Türkiye'de kent yoksulluğunun toplumsal görünümleri. Aksu Bora, Kemal Can, Ahmet Çiğdem, Necmi Erdoğan, Ömer Laçiner, Ersan Ocak, Mustafa Şen. İstanbul: İletişim,2007.tr_TR
ÖzetAçlar sınıfı konuşuyor bu kitapta... Ekonomik krizlerden önce de sonra da yoksul olan, hep yoksul kalacak olan, yoksulluğu kader gibi yaşayanlar, “en alttakiler”... Mülakat resmiyetine girmeden, grameri düzeltilmeden, ‘langır lungur’... Kendi hallerini, gördükleri muameleyi, dünyayı, memleketi, zenginleri, kadınları-erkekleri, dini-maneviyatı, milleti-milliyeti nasıl algıladıklarını anlatıyorlar. “Kafam almıyo...” dedikleri, anlayamadıkları, içinden çıkamadıkları şeyleri de... Yoksulların kendi anlatımları ve hikayeleri üzerinden, yoksulluk hallerinin değişik cephelerine dair analizler de yer alıyor kitapta: “Garibanların dünyası”: Türkiye’de yoksulların kültürel temsilleri (Necmi Erdoğan) Yok-sanma”: Yoksulluk-maduniyet ve fark yaraları (Necmi Erdoğan) “Olmayanın nesini idare edeceksin?”: Yoksulluk, kadınlar ve hane (Aksu Bora) Yoksulun evi (Ersan Ocak) Yoksulluk ve milliyetçilik (Kemal Can) Yoksulluk ve dinsellik (Ahmet Çiğdem) Kökene dayalı yardımlaşma ve dayanışma (Mustafa Şen) Bir süreç ve durum olarak yoksullaşmayı sorgulamak (Ömer Laçiner).tr_TR
Dizi KaydıAraştırma-İnceleme Dizisi;207
Anahtar KelimelerYoksulluktr_TR