YazarAlpman, Nazım
Yayın Tarihi2008-06
Künye BilgisiAlpman, Nazım. Yüzyıllık Beykoz hikayeleri: Beykoz sözlü tarihi. İstanbul: Beykoz Belediyesi, 2008.tr_TR
ÖzetBeykozluların kuşaklar boyunca dayanışma içindeki yaşamları bu çalışma ile yazılı hale geliyor. Bu kitapta yoksunluk içindeyken dahi üstün başarıların nasıl elde edildiği, Beykoz'un bütün sosyal hayatına damga vuran kulübün küçük çatısı altından zaferlerle birlikte kardeşlik duygusunun nasıl yükseldiğini okuyacaksınız. Belirgin dokuyu oluşturan ince "Beykozlu mizahın" gerçek kahramanlarının ya da birinci tanıkların ağızlarından dinleyen yazar, kendi deneyimlerini de metinlere ekleyerek Yüzyıllık Beykoz Hikayeleri'ni oluşturdu. Kitabın kahramanları paraya gereksinme duymadan mutlu olabilmenin somut örneklerini sunuyorlar. Şampiyonluklar, yenilgiler, transferler, grevler, dalyanlar, balıklar, sandallar, yüzme ve kürek yarışları, futbol, basketbol, voleybol, boks karşılaşmaları, Beykoz'un 1908'den 2008'e yüz yıllık sözlü tarihinin fotoğrafı neşeli bir anlatımla ortaya koyuluyor.tr_TR
YayınlayanBeykoz Belediyesi Kültür Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerKent Belleğitr_TR