YazarMortan, Kenan
YazarSarfati, Monelle
Yayın Tarihi2011-10
Künye BilgisiMortan, Kenan. Vatan olan gurbet Almanya'ya işçi göçünün 50. yılı. Monelle Sarfati. İstanbul: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2011.tr_TR
ÖzetKökleri daha eskilere uzansa da, Almanya'ya Türk işçi göçü, resmen 1961'de yapılan iş gücü alım antlaşmasıyla başlamıştı. Aradan geçen yarım yüzyılda, Almanların "konuk işçi"lerinden bir bölümü geri dönerken, büyük bölümü Almanya'da kaldı. Kimileri iş kurdu, kimileri akademisyen, kimileri sanatçı oldu, uluslararası platformlarda Almanya'yı temsil eder hale geldi. Vatan Olan Gurbet bu elli yıllık sürece, Almanya'da yedi ay süren ve iki yüze yakın Türkiyeliyle yapılan görüşmeler üzerinden pencereler açan bir çalışma. 82 milyonluk Almanya nüfusunun 2,7 milyonunu oluşturan Türkiyelilere dair bir tabloyu tek bir kitapta eksiksiz olarak çizmek hiç kuşkusuz mümkün değil. Bu çalışma, yarım yüzyıldır bu ülkeyi gurbetten vatana dönüştürenlerin doğrudan tanıklıklarına odaklanarak, bu alandaki bilgi birikimine farklı bir katkıda bulunmayı amaçlıyor.tr_TR
YayınlayanTürkiye İş Bankası Kültür Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerAlmanyatr_TR