Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3

    • Nasıl hatırlıyoruz?:Türkiye'de bellek çalışmaları 

      Neyzi, Leyla (hazırlayan) (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2011-02)
      Son yıllarda beyin üzerine yapılan bilimsel araştırmalar, hatırlama sürecinin bir muhafaza sistemi veya bir bilgisayar gibi çalışmadığını gösterdi. Hatırlama anında basit bir şekilde geçmişte depolanmış bilgiye ulaşılmıyor, ...
    • Süryani mutfak kültürü ve yemekleri 

      İris, Muzaffer (GDK, 2011)
      Ne Yiyorsan O'sun; doğamızda mevsimsel döngüler ve toplum bireylerinin yaşadığı önemli statü değişiklikleri hep bir ‘geçiş ritüeli ’ ile kutlanır. Bu aşamalar sürecinde çok çeşitli tören, adet ve inançlar ortaya çıkmıştır. ...
    • Yaşca hoşça, aşçı Fok'ça:Foça mutfağı 

      Çakır Tezgin, Nurdan (Foça Belediyesi, 2013-03)
      İzmir'in Foça İlçesi'ne olan sevgisi ve mutfak kültürüne olan özel ilgisi nedeniyle çalışmalarında 'Aşçı Fok' adını kullanan Nurdan Çakır Tezgin, Foça'nın yerel yemeklerini, Yaşça Hoşça, Aşçı Fok'ça Foça Mutfağı adıyla ...