Yayın Tarihi2017
Künye BilgisiMimarlar Odası tarihinden portreler Aydın Boysan. İstanbul: TMMBO Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yayınları, 2017.tr_TR
ÖzetMimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, mimarlık meslek tarihinde yer edinmiş önemli kişilerle sözlü tarih çalışmalarını sürdürmekte ve yayınlamaktadır. 2000'li yıllarda başlanan dizinin yayınlanmasına ara verilmiş fakat sonrasında tekrar güncellenmesi kararlaştırılmıştır. "Mimarlar Odası Tarihinden Portreler Aydın Boysan" bu dizi kapsamında yeni dönemde yayınlanan ilk kitaptır. Mimarlar Odası'nın kurucularından ve ilk dönem Yönetim Kurulu'nda Genel Sekreter görevini üstlenen Aydın Boysan mesleki performansının yanında çok yönlü kişiliğiyle de tanınan pek çok yayına imza atmış üretken biridir. Kendisiyle farklı zamanlarda gerçekleştirilen yayınlanmamış sözlü tarih kayıtlarının yanı sıra değişik zamanlarda mimarlık yayınlarında yer verilmiş yazılarının da birlikte derlendiği bir yayın oluşturulmuştur. Bu kitaptaki yazı ve söyleşilerde Aydın Boysan'ın mimarlık performansını, meslek örgütlenmesi konusundaki gelişmeleri, uzun yaşamı boyunca kentlerimizde yaşanan değişimi ve gözlemlerini bulabilirsiniz.tr_TR
YayınlayanTMMBO Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerBoysan, Aydıntr_TR