Uygur, Ziya
1950'de doğan Zeki Uygur, 60 yıldır Yeşil Mahallesi'nde yaşamaktadır. İlkokulu Namık Kemal’de ortaokulu Çelebi Mehmet Ortaokulu’nda okur. Liseyi Tophane Meslek Lisesi’nde bitirir. Rektefiyecilik yapar, havalandırma üzerine çalışır, sanat okulunda teknisyenlik yapar, vardiya amirliği yaptıktan ve makine bakımında çalıştıktan sonra kardeşiyle birlikte halı ve mobilya işinde çalışır, bir süre sonra dükkanı kahveciye çevirir, 2009’da çalışmayı bırakır. Yeşil Mahallesi’nin 1970 öncesi ve sonrası durumundan bahseder. Cem Karaca’nın annesi Toto ve babası Muammer Karaca’nın da kendi mahallerinde oturduğunu söyler. Devletin en üst kademesinde görev alanların oturmak için bu mahalleyi tercih ettiklerini de ekler. Mahalleye elektrik ve suyun gelişi ile radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarının girişi hakkında bilgi verir. Mahallenin ebesi, dişçisi, kırıkçısından bahseder. Bayramların mahallede nasıl geçtiğini anlatır ve eski adetlerinin kalmadığını da ekler. Son olarak babaannesinden dinlediği Yunan işgalinden bahseder.tr_TR
Yeşil Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Mesire Yerleritr_TR