YazarKavukçuoğlu, Deniz
Yayın Tarihi2019
Künye BilgisiKavukçuoğlu, Deniz. Hüzün adasında bir köy Gökçeada-Bademli / İmroz-Gliki. İstanbul: Oğlak Yayıncılık, 2019.tr_TR
ISBN978-975-329-960-2
ÖzetKendisi de artık bir Gökçeadalı olan Kavukçuoğlu, buradaki komşularından başlayarak, adada kalmış, kalabilmiş tüm Rumlarla küçük söyleşiler gerçekleştirmiş, ada hakkında ulaşabildiği tüm bilgi ve belgeleri bir araya getirmiş. Gökçeada’nın tarihi, adanın yerli Rumlarının yaşadığı sıkıntılar, devletin uyguladığı politikalar, Rumlara ait arazilerin istimlak edilmesi, ailelerin dağılması, bir zamanlar köylüler için bir cennet olan, onların ana vatanı olan adanın zamanla bir hüzün adasına dönüşmesi... Kavukçuoğlu, giriştiği bu sivil tarih çalışmasınında adalı ailelerin ve bireylerin öykülerini anlatırken, gerçek vatanın insanın doğup büyüdüğü yer olduğuna da vurgu yapmış oluyor. Gökçeada’nın gelenekleri, komşuluk ilişkileri, yemekleri, bayramları ve ilginç kişilikleri kitaba renk katıyor.tr_TR
YayınlayanOğlak Yayıncılıktr_TR
Anahtar KelimelerGökçeadatr_TR