Çetinel, Müşerref
1936 yılında Bursa’da doğan Müşerref Çetinel, 1941-1942 yılları arasında Namazgah Mahallesi'ne gelir. Mahallenin o yıllarda çok güzel olduğunu ve herkesin birbirini tanıdığını söyler. O zamanlar mahallede elektrik yoktur, gaz lambaları kullanılır. Evlerin fiziki yapılarından ve komşularından detaylı olarak bahseder. Eskiden düğünlerden önce Cuma ve Perşembe günleri gelin hamamı, Cuma veya Cumartesi gecesi ile kına gecesi yapılır. Pazar günü gelin alınır, pazartesi günü ise gelin paçası yapılır. Düğünler evlerin bahçelerinde yapılır, çengiler eşliğinde eğlenceler düzenlenir. Ramazanlarda davulcular maniler söyler. Hıdırellez’de küpeciğin içerisine yüzükler atılır, gül yapraklarının atına küpecik konulur. Mahallede kozacılık ve dokumacılık yaygındır. Karınca Deresinin karşısında dokuma fabrikaları bulunur.tr_TR
Namazgah Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Müşerref Çetinel ile sözlü tarih görüşmesitr_TR