Saçmacı, Erol
1949 yılında Namazagah Mahallesi'nde doğan Erol Saçmacı yılardır aynı mahallede ikamet ettiğini söyler. Mahallede evler tek katlı ve ahşaptır. Eskiden mahallede her şeyin farklı olduğunu dile getiren Saçmacı, mahalle kültürü hakkında detaylı bilgiler verir. Kadınlar çalışmaz, erkekler genelde esnaftır. Düğünler evlerin bahçelerinde sade bir şekilde yapılır. Hacca gidenler de mütevazı şekilde uğurlanır. Hacdan gelenler kurban keser ve yemekli mevlitler yapılır. Sünnet törenleri de dualarla yapılır. Yemekler yenir, sünnet çocuğu Emir Sultan’a götürülür. Ramazanlar daha şenliklidir. Davulcular gelir, mahallede maniler söylenir. Mahallenin suyu Devrengeç suyundan gelir ve elektrik kullanımı yaygındır. İlk televizyon 1971 yılında alınır. O zamanlar “Kartallar Yüksekten Uçar” isimli bir dizi vardır. Tüm mahalleli bir arada televizyon izler. Hıdırellez sabahlarında erkenden uyanılır, dükkanlar açılır.tr_TR
Namazgah Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Mahalle Kültürütr_TR