Katırcılar, Ali
1932 yılında Namazgah mahallesinde doğan Ali Katırcılar mahalleli hakkında detaylı bilgiler verir. Mahallede Kurtuluş Savaşı’na katılmış Püskülsüz İsmail adında bir çeteci yaşar. Püskülsüz İsmail ve Abdürezzak isimli kişilerin Yunan İşgali sırasında Bursa’yı koruduğunu söyler. Dedesinin de Kurtuluş Savaşı’na katılan askerlerden olduğunu aktaran Katırcılar daha sonra tahsil hayatından bahseder. Mahalleye elektrik geldiğinde 12-13 yaşlarında olduğunu söyleyen Katırcılar, televizyonun ise 1970'li yıllarda alındığını ifade eder. Halk çoğunlukla dokuma fabrikalarında çalışır. Evlerde bulunan el tezgahlarıyla ipek, şifon ve gömleklik dokunur. Hanımlar kozacılık yapar. Katırcılar, görüşmesinde son olarak mahalledeki esnaflardan bahseder.tr_TR
Namazgah Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Dokumacılıktr_TR