Varan, Şakir
1931 yılında Bursa’nın Seyitabat köyünde doğan Şakir Varan, tahsil hayatından bahseder. Dayısı tarafından Bursa’nın en meşhur terzisi olarak bilinen Hasan Sıray’ın yanına çırak olarak verilir. Terzilikten sonra dokumacılığa başlar. O yıllarda Yıldırım Karakolu’nun altı dokuma tezgahları ile doludur. 1960 yılındaki ihtilalden sonra mahallede tüm esnafın işsiz kaldığını dile getiren Varan, dönemin esnafları hakkında da bilgiler verir. 1995 yılından itibaren evler istimlak edilir ve mahalle bugünkü görünümüne kavuşur. Görüşmede, Anneler Gününde yapılan adetlerden bahseder. Cumhuriyet Bayramlarında mahallenin girişine büyük tak yapılır. Atatürk’ün resminin yanı sıra dönemin başbakan ve cumhurbaşkanının da fotoğrafları mahalleye asılır. Mahalle, Demokrat Parti'yi ve Halk Parti’sini destekler. Sağ-sol kavgasının mahallede yaşanmadığını dile getiren Varan, herkesin özgürce oy kullandığını aktarır. Görüşmede son olarak Meydancık İdman Yurdu idare heyetinin her yıl 50-60 tane fakir çocuğu sünnet ettirdiğini söyler.tr_TR
Meydancık Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)tr_TR