Özel, Sabit
1945 yılında Meydancık Mahallesi’nde doğan Sabit Özel, askerden geldikten sonra evlendiğini söyleyerek görüşmeye başlar. O zamanlar mahallede çok televizyon olmadığını dile getiren Özel, komşuların televizyon izlemek için birbirlerine gittiğinden bahseder. Mahallede komşuluk ilişkileri çok yakındır. Evliliklerin görücü usulüyle yapıldığını söyleyip kendi evlilik hikayesini de anlatır. 1950-1951 yıllarında mahalledeki evlere elektrik alınır. Özel, mahalledeki adetlerden bahsederek görüşmeyi bitirir.tr_TR
Meydancık Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Sabit Özel ile sözlü tarih görüşmesitr_TR