Bolışık, İbrahim Ethem
1932 yılında doğan İbrahim Ethem Bolışık, çocukluk anılarını anlatarak görüşmeye başlar. O zamanlar akşam ezanından sonra sokakta durulmaz, ezan okunmadan herkes evlerine gider. Kız çocuklarına anneleri bez bebekler yapar, oğlan çocuklarının ise tel arabaları vardır. Caddeler eskiden çok dardır. Görüşmede sünnet geleneklerinden de bahseden Bolışık, sünnet çocuğunun düğünden iki gün önce giydirildiğini ve akrabalarını dolaştırıp el öptürüldüğünü söyler. Mahalleli sünnet çocuğuna bahşiş verir, Düğün günü Emir Sultan Camii’ne gidilir. Burada çocuk sünnet ettirilir. Evlerinde çeşme bulunmaz, ancak Çatalçeşme’den su getirilir. Eskiden oturdukları evde komşu kapısı vardır, bu kapı sayesinde komşuya geçilir.tr_TR
Meydancık Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
İbrahim Ethem Bolışık ile sözlü tarih görüşmesitr_TR