Özyetişkin, Eyüp
Bütün, Cengiz
1955 yılında Meydancık Mahallesi’nde doğan Eyüp Özyetişkin, doğduğundan beri aynı mahallede yaşamaktadır. Çocukluğunda mahallede sokaklar taş kaldırımlı evler de bahçelidir. İlkokulu Şerif Atış Okulu’nda bitirir. Daha sonra okumaya devam etmek istemeyen Özyetişkin, öğretmeni Atıf Yılmaz’ın kızının eczane dükkanında çalışmaya başlar. Mahallenin düğünlerinin çok eğlenceli olduğundan bahseder. Sünnetlerde ise genellikle mevlitler okunur. Bayramlar coşkuyla kutlanır. O devirlerde insanların birbirlerine çok bağlı ve saygılı olduğunu söyler. Hıdırellez'de sabaha kadar eğlenceler yapılır, piknik için Davutkadı İlkokulu’nun bahçesinde toplanılır.tr_TR
Meydancık Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Karınca Deresitr_TR