Olgun, Erdoğan
Enginay, Ali
1958 yılında Bursa’da doğan Erdoğan Olgun, otuz sene boyunca esnaflık yapar. Mahalle 1980'den itibaren göç almaya başlar. Evler genellikle iki katlı olup her sokak köşesinde kaynak suları, tulumbalar ya da kuyular vardır. Mahallede herkes birbirini tanır, kapılar kilitlenmez, ihtiyaç halinde herkes istediği eve gidebilir. Doktorların az olduğu zamanlarda mahalleli kırık çıkıkçılara gider. Eskiden kadın erkek ilişkileri mesafelidir. Evlilikler görücü usulüyle olur. Düğünlerin günümüzdeki gibi olmadığını söyleyen Olgun, merasimin Perşembe gününden başlayarak üç gün sürdüğünü aktarır. Cuma günleri kız tarafında kına yakılır, Pazar günleri gelin at arabasıyla evden alınır. Hıdırellez zamanlarında sabah namazından sonra etkinlikler başlar. Bütün mahallenin çocukları ve gençleri büyük bir meydanda toplanır. Olgun, çocukluk zamanlarında oynanan oyunlardan bahsederek görüşmeyi bitirir.tr_TR
Meydancık Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Erdoğan Olgun ile sözlü tarih görüşmesitr_TR