Adalı, Nurettin
Menteşe, Cemil
1944 yılında doğan Nurettin Adalı’nın dedeleri Bulgaristan göçmenidir. Türkiye’ye Yunanistan üzerinden gelmişlerdir. Nurettin Adalı da Yunanistan’da doğmuştur. Namazgah Mahallesi’ne 1952-1953’lü yıllarda taşınmışlardır. Mahallede komşuluk ilişkileri çok iyidir. Mahallede yardımlaşmaların çok olduğunu söyler. Evlilikler genelde görücü usulü olur. Bütün evler bahçelidir. Bu sebeple düğünler evlerin bahçelerinde olur. Hıdırellez'de mahalleli Kaplıkaya ve Kızıkdede’ye gider. Adalı, çocukluk anılarından ve mahallede bulunan bazı batıl inançlardan bahsederek görüşmeyi bitirir.tr_TR
Namazgah Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Mahalle Kültürütr_TR