Kale, Recep
1932 yılında Bulgaristan’da doğan Recep Kale, 1950 yılında Türkiye’ye, 1967-1968 yıllarında Namazgah Mahallesi’ne gelir. O zamanlar mahallenin karlık bir yer olduğunu söyleyen Kale, Namazgah Camii’nin ahşap ve bakımsız olduğunu dile getirir. Evler ilk zamanlar tek katlıdır, daha sonra ilk apartmanlar 1965-1966 yıllarında yapılır. Mahallede, Sokullu Mehmet Dede’nin mezarı bulunur. Bu zatın Emir Sultan’ın kasabı olduğu ve Namazgah Camii’ni yaptırdığını rivayet edilir. 1977 yılında bakımsız olan cami yıkılır, caminin tekrar yapılması sürecinde yaşananlardan detaylıca bahseder. Mahalleye ilk geldiği yıllarda halkın genellikle göçmenlerden oluştuğunu dile getirir. Yine mahallelinin genelde fabrikalarda, inşaatta, tarlada ve bağda çalıştığını aktarır. Kendisi dokuma işi ile geçimini sağlamıştır.tr_TR
Namazgah Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Sokullu Mehmet Dedetr_TR