Eke, Emel
1948 yılında doğan Emel Eke, çocukluk anılarından ve mahallede bulunan yatırlardan detaylıca bahseder. Mahallede düğünlerde bütün kızlar bir araya gelerek düğün hazırlıklarına yardım eder. Düğünlerden bir gün önce kına gecesi yapılır, ertesi gün gelin alma olur. Ssünnet çocukları arkadaşlarıyla arabalara bindirilir, şehri turladıktan sonra Emir Sultan’a gidilerek dua ettirilir. Hıdırellez’de sabahın erken saatlerinde bahçeli evlerde toplanılır, tüm mahalleliyle eğlenceler düzenlenir. Mahalledeki kadınların modern giyimli olduğunu söyleyen Eke, pek çoğunun çalışmadığını sözlerine ekler. Erkekler genelde esnaftır. Ramazan öncesi erzak hazırlıkları yapılır. Bayramlar ise büyük bir coşkuyla karşılanır.tr_TR
Yeşil Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Yatırlartr_TR