Taşkakan, Emine
http://hdl.handle.net/20.500.11834/3742
Bu görüşme, Aziz Elbas ve Ahmet Erdönmez koordinatörlüğünde Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Bursa Araştırmaları Merkezi tarafından Bursa’nın Tarihi Mahalleleri II projesi başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Bu proje kapsamında yapılan görüşmelerin sayısı 95'dirtr_TR
Görüşmeye evlenme hikayesini anlatarak başlayan Emine Taşkakan, düğünden sonra gelin paçası yapıldığını da söyler. Sünnet törenlerinde çocuklar Emir Sultan’a götürülür, sünnet eğlencelerle gerçekleşir. Hıdırellez'de eğlenceler sabahın erken saatlerinde başlar, sabah kalkmayanların kapılarına ısırgan otu konulur. Hacı tehniyelerinde kızlar gelinlik gibi güzel elbiseler giyer, gelenlere ikramda bulunurlar. Gezeklerde erkekler sazlı, çalgılı eğlenceler yapar. Eskiden Cuma ve Çarşamba günlerinde ev işlerinin yapılmaması adeti vardır. Mahallede elektrik ve su yoktur. Komşuluk ilişkilerinin çok yakın olduğu mahallede herkes birbirini tanır. Taşkakan, görüşmeden son olarak mahalleli ve esnaflar hakkında detaylı bilgiler verir.tr_TR
Mahalle Kültürütr_TR
Gezek Kültürütr_TR