Erdoğuş, Emine
1929 yılında İskeçe’de doğan Emine Erdoğuş, ailesinin Yunanistan’da yaşadıklarından detaylıca bahseder. Bursa’ya yerleştikleri sırada, mahallenin çok temiz ve bakımlı olduğunu dile getirir. Komşuluk ilişkilerinin çok yakın olduğu mahallede herkes birbirine yardım eder. Düğünler şenlik havasında geçer. Düğünden sonraki gün gelin paçası olur, gelinler gelinliklerini yeniden giyerler. Hacılar dualarla uğurlanır, döndükleri zamana genç kızlar hediyelerini dağıtırlar. Askere gidecek olan gençler yemeğe davet edilir. Sünnetler de evlerin bahçelerinde yemekler eşliğinde gerçekleşir.tr_TR
Asker Uğurlamalarıtr_TR
Hacı Tehniyeleritr_TR