YazarÇelik Demirtola, Burçin
Yayın Tarihi2013-05
Künye BilgisiÇelik Demirtola, Burçin. Sürgün(de) Kürtler: Kürt sorununu anlamak üzerine. İstanbul: Aram, 2013.tr_TR
ISSN9789944222709
ÖzetYüzleşme gerçekler bilinmeden yapılabilir mi? Tam anlamıyla bir arınma için yüzleşme nasıl bir önkoşulsa bunu yapabilmek için de gerçeklerin-hiç değilse bunları birebir yaşayanlar tarafından-ortaya dökülmesi bizi kaçınılmaz sona götürebilecek kaçırılmaz bir fırsattır. Kürt sorununa ilişkin bugüne kadar size ezberletilenleri unutup bildiklerinizi askıya alabileceksiniz, kitabın içindeki on dört kişinin anlatacaklarına kulak verin derim. Hem akıllara hem de vicdanlara ulaşmasını umduğum bu sözlerin, onun yerinde ben olsaydım ne yapardım sorusunu sordurtması tek dileğim. Bu öyle temel bir soru ki, bu ülkede beraber yaşayabilme umudu olan ve bugüne kadar yanlış yönlendirilen herkesi, ötekini anlamaya ve nihayetinde de gerçeğimizle yüzleştirip bizi bir kabule ulaştırabilir. Bu da birlikte uzun ve mutlu bir gelecek için az şey mi?tr_TR
YayınlayanAram Yayınevitr_TR
Anahtar KelimelerKürt Diasporasıtr_TR