Özyalçın, Reyhane
1928 yılında Mustafakemalpaşa’da doğan Reyhane Özyalçın, 1948 yılında evlenip Bursa’ya yerleşir. Astsubay olan eşini erken yaşta kaybeder. Mahalleye ilk geldiği zamanlar çevrenin çok yeşil olduğunu söyler. Komşuluk ilişkilerinin çok sıkı olduğu mahallede, düğünler ve sünnet törenleri evlerin bahçelerinde düzenlenir. Asker uğurlamalar dualar eşliğinde ve sade şekilde yapılır. Hacılar da aynı şekilde dualar eşliğinde uğurlanır, döndüklerinde kurbanlar kesilir. Mahallelinin genellikle esnaflardan oluştuğunu söyleyen Özyalçın, kadınların el işi yaparak ev ekonomisine katkıda bulunduğunu sözlerine ekler. Mahallede Ethem Dede yatırı bulunmaktadır.tr_TR
Yatırlartr_TR
Yeşil Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR