Ekitöz, Cemal
Türkeş, Ayşenur
1931 yılında doğan Cemal Ekitöz, 1949 yılında sanat okulunu bitirir. Mahallede Çoban Bey, Babazakir, Karamazak gibi yatırların olduğunu söyler. Çok eskiden evlerde su yoktur. Birçok semtte Ayazma denilen sular bulunur, insanlar bu sudan ihtiyaçlarını karşılarlar. Eskiden düğünlerde bahçede yapılan alaturka ve salonlarda yapılan alafranga isimli iki düğün çeşidi olur. Düğünler Cumartesi sabahı başlar, gelin paçasıyla birlikte düğünler toplam üç gün sürer. Hıdırellez zamanlarında Temenyeri‘ne gidilir. Hıdırellez adetlerinden detaylıca bahseden Ekitöz, mahallede yardımlaşmaların çok iyi olduğundan da söz eder. II. Dünya savaşı yıllarını çok iyi hatırlayan Ekitöz, Bursa’nın o yıllardaki durumunu da anlatır. Mahallede radyo ve televizyon bir yana elektriğin bile olmadığını söyler. Daha sonra tahsil hayatından detaylıca bahseder. Yunan İşgali sırasında ailesinin yaşadığı anıları da anlatan Ekitöz, son olarak Kayhan Çarşısı’nın eskiden meyhaneler bölgesi olduğunu aktarır.tr_TR
Hocataşkın Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Televizyontr_TR