Aşan, Mehmet
Aşan, Mustafa
1949 doğumlu Mehmet ve 1954 doğumlu Mustafa Aşan kardeştir. 1958 Bursa yangınından önce Pirinç Handa babasının yanında işe başlayan Mehmet Aşan, yangından altı sene sonra Setbaşı’ndaki dükkanına taşınır. Belediye tarafından 1984 yılında düzenlenen dükkanlar ve esnaflar hakkında detaylı bilgiler verir. Setbaşı’ndaki müşterilerinin bürokrasi kesiminden olduğunu dile getirir. Bursa’da hemen hemen herkesin birbirini tanıdığını söyler. Sabahları saat 9.00 gibi hanımlar erkenden alışveriş yapmaya giderler. Eskiden komşuluk ilişkilerinin çok samimi olduğunu dile getirir, şimdi ise bu ilişkilerin bulmadığını aktarır. Mahalle hakkında detaylı bilgiler verir. Setbaşı elit tabakanın yaşadığı bir semttir. Evler eski ahşap Bursa evleridir. Evlerin içerisinde Arslanağızı çeşmeler vardır. Setbaşı’ndaki dükkanların belediye tarafından yıkılmasından bahsederek görüşmeyi bitirir.tr_TR
Barışık, Ekremtr_TR
1958 Bursa Yangınıtr_TR