YazarÜstündağ, Ayda
Yayın Tarihi2011-10
Künye BilgisiÜstündağ, Ayda. Sözlü tarihin büyük üstadı: Dedem Ziya Şakir. İstanbul: Akıl Fikir, 2011.tr_TR
ÖzetCumhuriyet devrinin ilk büyük sözlü tarih yazarı olan Ziya Şakir …Eserlerinin de tarihçiler tarafından halen ihmal edilmekte olduğuna işaret ermek gerekiyor. (Ali Birinci) Ziya Şakir, Türk yazı hayatının velut tabir edilen verimli yazarlarındandır. ( Fatih M. Dervişoğlu) Ziya Şakir, 23 sene zarfında memleket kütüphanesine her mevzudan 281 telif eser vermek muvaffakiyetini göstermiştir. Bu eserlerinden başka muhtelif gazete ve mecmualardaki çıkan makale ve hikayaleri 800'ü mütecavizidir. (Halil Bingöl) Ziya Şakir'i günümüzde pek moda olan 'araştırmacı gazetecilik' mesleğinin kurucularından ve öncülerinden birisi olarak ele almak gerekir.tr_TR
YayınlayanAkıl Fikir Yayınlarıtr_TR
Anahtar KelimelerOsmanlı İmparatorluğutr_TR