Tezeniş, Ömer Lütfü
Enginay, Ali
1930 yılında Hocataşkın Mahallesi’nde doğan Ömer Lütfü Tezeniş ilk olarak çocukluğuna dair detaylı bilgiler verir. Mahalledeki komşuluk ilişkilerinden bahseder. Düğün geleneklerini detaylı olarak anlatır. Sünnetlerin ve düğünlerin kısmen aynı geleneklere bağlı kalınarak yapıldığından bahseder. Hıdırellez şenliklerinin önemini anlatır. Bir gece öncesinden ateş yakılır, ertesi sabah erkenden uyanılır. Değirmenlikızık Mahallesi’nde yapılanları detaylı olarak anlatır. Askerliğini yapmak üzere 1951 yılında Balıkesir’e gider, 8 ay sonra Kore Harbi’ne gönderilir.tr_TR
Hocataşkın Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Düğün Gelenekleritr_TR