Çandır, İsmail Hakkı
1949 doğumlu olan İsmail Hakkı Çandır, 1950 yılından beri Meydancık Mahallesi’nde yaşamaktadır. Yaklaşık otuz beş yıldır Hocataşkın Mahallesi’nde esnaflık yapmaktadır. Mahalleye ismini veren Hocataşkın Dede'de kandil günleri helva ve ekmek dağıtılır. Düğünler çalgılı yapılır. Sünnet düğünleri ise Gençlerbirliği Spor Kulübü’nde yapılır. Mahalleli kulübe bağış yapar, kulüp de her yıl bahar aylarında toplu sünnetler yapar. Hıdırellez kutlanır, bir hafta sonra da Kaplıkaya tarafındaki dede etkinliklerine gidilir. Mahallelinin geçim kaynağı tekstil, bıçakçılık ve sepetçiliktir.tr_TR
Hocataşkın Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Hocataşkın Dedetr_TR