Çatallar, Celil
1959 yılında Bursa'nın Hocataşkın Mahallesinde doğan Celil Çatallar, mahallenin eski adının Beyazıtpaşa mahallesi olduğunu söyler. 1876 yılından başlayarak 6 nesildir Hocataşkın Mahallesi'nde otururlar. Çatarlar çocukluğuna dair detaylı bilgi verir. Mezarlık denilen yerde güzel maçlar yapıldığından bahseder. Top dışında telden arabalar yapıp onlarla oynadığını anlatır. Mahalle temizliği kavramını detaylı olarak açıklar. Mahalleli bütün kadınlar toplanır ayın bir günü bütün mahalle tertemiz süpürülür. Kışların daha sert ve uzun geçtiğini anlatır. Kış akşamları misafirliğe gidip gelmeleri, orada yapılan sohbetleri unutmayacağını söyler. Mahalledeki süt çeşmesini detaylı olarak anlatır. Annenin sütü artsın diye, sabah namazına yakın bir saatte o çeşmeden su alınıp anneye içirilir ve su alırken oraya bozuk bir para atılır. Komşuluk ilişkilerinin çok iyi olduğunu söyler ve çocukluğunda yaşadıklarından bahseder. Çatallar dedesinden Havlucu Mahmut diye tanındığını söyler. Kuleli Askeri Lisesi'ni kazandığını fakat gitmediğini anlatır. Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra da 1976 yılında sınava girer ve Bursa Eğitim Enstitüsü'nü kazanıp başarıyla mezun olur. Çatallar manevi duygulara çok değer verdiğini söyler. Çocuklara manevi duyguları aşılayıp; bunlar atalarımızda eksik olan eğitimle tamamlanırsa çok iyi yerlere gelineceğini ifade eder.tr_TR
Hocataşkın Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR
Beyazıtpaşa Mahallesitr_TR