Sarıçam, Nimet
1933 yılında Hocataşkın Mahallesi’nde doğan Nimet Sarıçam, mahalledeki komşuluk ilişkileri hakkında detaylı bilgiler verir. Evliliğine dair eşiyle tanışma hikayesinden bahseder. 3 kardeşi olduğunu söyler. Düğün gelenekleri ile ilgili bilgiler verir. Sünnet düğünlerine de değinen Sarıçam, Emir Sultan’da dua edildiğinden bahseder. Hıdırellez hakkında genel bilgiler verir. Hacılara hacdan geldikten sonra tehniye yapıldığını anlatır. Mahallede ölüm olduğunda insanların birbiriyle kurduğu bağı anlatır. Evlerinin bahçesinde kuyu olduğunu ve komşularının da bu kuyudan istifade ettiklerini söyler.tr_TR
Hacı Tehniyeleritr_TR
Hocataşkın Mahallesi (Yıldırım, Bursa, Türkiye)tr_TR