Onaran, Mustafa
1947 yılında Bosna’da doğan Mustafa Onaran, 1957 yılında ailesi ile Mollaarap Mahallesi'ne yerleşir. İlkokulu Bosna’da, ortaokulu ise Bursa’da okur. Askerliğini inzibat çavuşu olarak Samsun’da yapar. Askerden sonra Almanya’ya çalışmak için gider. On senenin sonunda Avusturalya’ya giden Onaran, burada kendi iş yerini açar. 1993 yılında 22 sene yaşadığı Avusturalya’dan kesin dönüş yapar. Üç dil bildiğini dile getirir. Aynı sene mahalle sakinlerinin isteği ile Mollaarap Mahallesi’nin muhtarı olur. Günümüzde de görevini sürdüren Onaran, daha önce siyasi partilerde de yöneticilik yapar. Görevi boyunca mahallenin yenilenmesi için çalışmaları sürdürür. Mahallede Mollaarap, Vefikiye, Hüsamettin Tekke, Harmayeri ve Sarıkaya camileri mevcuttur. Tarihi İpek Enstitüsü restore edilmiş olup, günümüzde imam hatip lisesi olarak kullanılmaktadır. Eskiden mahallede pek çok tekstil fabrikası bulunduğundan nüfusun çoğu fabrikada çalışır. Onaran görüşmenin sonunda, Balabanbey Kalesi, Çoban Bey Türbesi, Hünkar Köşkü, Şeyh Sabit İmareti gibi tarihi yerlerin mahalle sınırları içinde olduğunu söyler.tr_TR
Boşnaklartr_TR
İpek Enstitüsütr_TR